Lately

Før klubbmesterskapet så deltok vi på LP stevne på Stavsøra igjen. Ble ikke opprykk denne gangen heller. Enten så gjør vi det veldig bra eller så blir det null da ting kan bli litt skummelt. 10 på fellesøvelsene. Alt gikk vel rimelig greit til ruta, den turte vi ikke å ta, ved pinnesøk så ville hun levere til sekretæren, hopp o/hinder lå ved siden av sekretæriatet og ble mer opptatt av denne, og ved avstandskommandering så var det for mye bevegelse av sekretær som stå mer på hennes linje og hun ble opptatt av hva hun gjorde.

Det som er greit å ta med seg er at jeg begynner å bli tryggere på selve stevner, stresser meg ikke opp så mye. Tiden etter dette så har jeg fått trent litt mere med kommandering og folk litt nærmere, får håpe det funker, dog trenger jeg nok litt mer trening angående det.

Selvsagt har vi trent masse felt. Noe som jeg fikk bevis på gårsdagens rallytrening på Kartum, Stjørdal. Vi hadde 2 økter. Første økt bar preg av at jeg som vanlig glemmer av å få løpt av henne litt energi og hun blir ivrig og koker litt i topplokket. Det gikk fint til stå og bli tatt på, hjelper tok på hennes munnvik, noe som trigger sosiale hunden, dog var føttene brukbart i ro. Så kom vil til rygg i front som gikk så det suste, og så i mangel av et langhopp så var det satt provisorisk opp et dekk som det var lagt planker på. Smarte hunden min tenkte selvfølgelig at dette er et felthinder og tok felt så det suste. Da fikk jeg bevist at felttreningen begynner å sitte da. Det var helt umulig å få henne til å hoppe over, så jeg flyttet plankene på bakken og da gikk det greit.

Etter endt økt så dro jeg ut på jordene med leker for å få av litt energi + litt trening da. Fikk da til det selv om det var vanskelig med å trene på enkeltøvelser da hun var mer opptatt av ballen. Så det ble en pause i bilen. Fikk stilt alle de spørsmålene jeg lurte på da. Så da har vi lært at halsbånd og kobbel skal i jakken. MAN kan gi en kommando for å få hunden i front ved f.eks 1-2-3 skritt bakover og inn i front for å kunne ta rygg i front. Ved rygging i fot der jeg går bakover har jeg slitt med at den liksom ikke går på første forsøk, jeg må feile henne liksom før det går på neste. Men det gikk opp et lys for eier at det kan kanskje går an å bruke en annen kommando enn fot, ved å bruke/si kommandoen rygg i denne posisjonen så ble den rett og fin ved føste forsøk, jippi.

Fikk også trent en del flere ganger med å bli stående og tatt på rygg, og ikke minst at den ble riktig utført av hjelper. Jeg har slitt med denne da hun er oversosialt, men jeg fikk gjort det ved riktig avstand, jeg brukte dobbelkommando, men alle føtter sto som en påle. Fornøyd ja. Fikk trent avstandskommandering nært folk, trent FVF, holter, innkalling med dekk fra dekk.

Hun har også fått noen markaturer med husfar også i høst da.

1381971_10151631628061905_550582894_n

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s